کاهش ١٣ تا ٣٢ درصدی تجارت بین الملل به دلیل شیوع ویروس کرونا

معاون وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان تجارت جهانی (WTO) به دلیل تأثیرات شیوع ویروس کووید ١٩ بر فعالیت‌های اقتصادی در سراسر جهان، تجارت جهانی کالا در سال ٢٠٢٠ بین ١٣ تا ٣٢ درصد کاهش خواهد یافت.

به گزارش اگزیم نیوز حمید زادبوم در این خصوص اظهار داشت: سازمان‌های بین‌المللی برآورد می‌کنند در سال ٢٠٢١، این رکود در تجارت جهانی بهبود یابد که این امر، بستگی به کارایی سیاست‌های تجاری در مقابل این پدیده و مدت زمان پایداری این رکود دارد.

وی افزود: براساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تمامی مناطق جهان کاهش دورقمی تجارت را در سال جاری میلادی تجربه خواهند کرد، هرچند صادرات منطقه آمریکای شمالی و آسیا دچار آسیب بیشتری خواهد شد‌.

معاون وزیر و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: براساس این پیش بینی‌ها، تجارت در بخش‌هایی که زنجیره ارزش پیچیده‌تری دارند، به ویژه محصولات الکترونیک و خودروسازی‌ها کاهش بیشتری خواهد داشت. همچنین خدمات بازرگانی ممکن است به دلیل این بیماری و محدودیت‌های حمل و نقل و سفر، مستقیما تحت تاثیر بیشتری قرار گیرند.

زادبوم با اشاره به اینکه ٧٩ کشور صادرات محصولات بهداشتی و گیاهات خوراکی را ممنوع و 57 کشور هم به علت نیاز به کالاهای اساسی و بهداشتی، واردات این اقلام را تسهیل کرده‌اند، بیان کرد: بسیاری از کشورها محدودیتهایی برای واردات از کشورهایی که ویروس کرونا شیوع بیشتری داشته و برخی کشورها به دلیل نیاز داخلی خود محدودیت‌های صادراتی برای اقلام کالاهای اساسی و محصولات بهداشتی و پزشکی اعمال کرده اند . همچنین محدودیت تردد مسافر و تبعا محدودیت تردد رانندگان کامیونها در برخی کشورهاو لغو پروازها همه و همه موجب کاهش تجارت بین الملل گردیده است.

روبرتو آزودو، مدیرکل سازمان تجارت جهانی در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این آمار وحشتناک هستند. هیچ راه حلی برای اجتناب از این وضعیت وجود ندارد و مقایسه با بحران مالی سال ۲۰۰۹ و حتی بحران بزرگ دهه ۱۹۳۰ غیرقابل اجتناب است. با این حال بانک‌ها کمبود سرمایه ندارند و موتور اقتصادی در وضعیت مطلوبی است.

بر مبنای پیش‌بینی‌های صورت گرفته، امسال تجارت جهانی به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ به میزان شدیدتر از بحران مالی یک دهه قبل کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا پیامدهای اقتصادی همه‌گیری ویروس کرونا نامعلوم مانده است. در جریان بحران مالی سال ۲۰۰۹، تجارت جهانی ۱۲.۵ درصد کاهش پیدا کرده بود.

گفتنی است، این سازمان همچنین پیش بینی کرد که تجارت جهانی کالا در سال ۲۰۲۱ با توجه به مدت زمان تاثیر شیوع ویروس کرونا و کارآمدی واکنش‌های صورت گرفته به این بحران بین ۲۱ تا ۲۴ درصد بهبود پیدا خواهد کرد.

 
 
کد خبر 32858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =